Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Sos koperkowy na bulionie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i smaczny sos koperkowy na bulionie. Sos ten świetnie nadaje się do mięs pieczonych duszonych czy też gotowanych.

Sos koperkowy na bulionie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos koperkowy na bulionie

 

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy na bulionie
W rondelku zagotowujemy wodę, wrzucamy kostkę i zagotowujemy bulion. Koperek siekamy. Do miseczki przelewamy śmietanę. Następnie dodajemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy by nie było grudek. Do bulionu dodajemy koperek. Bulion z koperkiem zagotowujemy. Zalewamy śmietaną bulion i zagotowujemy do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sos koperkowy na bulionie
Etap 1 w rondlu podgrzewamy bulion (kostkę)
Sos koperkowy na bulionie
Etap 2 do bulionu dodajemy posiekany koperek
Sos koperkowy na bulionie
Etap 3 w śmietanie rozrabiamy mąkę do rozpuszczenia
Sos koperkowy na bulionie
Etap 4 śmietaną z mąką zalewamy bulion z koperkiem