Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Sos koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos koperkowy podajemy do mięs gotowanych

Sos koperkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos koperkowy

 

  • 1 łyżka masło,
  • 1 łyżka mąka,
  • 4 łyżki koperek siekany,
  • 1/2 szklanki śmietanka,
  • 1 szt kostka rosołowa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy
1 szklankę wody zagotować z kostką rosołową. Mąkę rozmieszać w kilku łyżkach zimnej wody, połączyć z bulionem, zagotować. Do sosu dodać śmietankę, posiekany koperek i masło, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi.
Sos koperkowy
Etap 1

Tagi:

przyprawy