Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Sos koperkowy wg Nati1.28

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sos komponuje się z jajkami na twardo lub gotowanymi klopsikami

Sos koperkowy wg Nati1.28 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos koperkowy wg Nati1.28

 

  • Pęczek koperku
  • 3 łyżki masła lub margaryny do smażenia
  • mąka
  • słodka śmietanka 18%
  • ok. litra bulionu (może być z kostki)
  • przyprawy : pieprz , sól

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy wg Nati1.28
Koperek umyć, osuszyć i pokroić. W garnku roztopić masło (margarynę) , rozprowadzić mąkę,tak by nie było grudek, mieszając stopniowo dolewać bulion. Mieszać na gładki, gęsty sos. Dodać śmietanę, doprawić. Dodać koperek.
Sos koperkowy wg Nati1.28
Etap 1
Sos koperkowy wg Nati1.28
Etap 2
Sos koperkowy wg Nati1.28
Etap 3
Sos koperkowy wg Nati1.28
Etap 4

Tagi:

przyprawy