juri05

juri05

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Sos majonezowy własnej produkcji.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos bardzo podobny do majonezu, szybki w produkcji idealny do jajek.

Sos majonezowy własnej produkcji.

Składniki:

Sos majonezowy własnej produkcji.

 

  • 1jajko
  • 1szklanka oleju
  • 2łyzki musztardy
  • 1łyżeczka cukru
  • 1łyżka soku z cytryny
  • sól pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Sos majonezowy własnej produkcji.
Pamietając, że przy produkcji sosu majonezowego wszystkie produkty powinny miec zbliżona temperaturę. Należy włożyć wszystkie składniki do wysokiego naczynia. Natępnie mieszać blenderem( koncówka " trzepaczka") Jeśli sos wyjdzie zbyt żadki, należy dodac 1łyżkę ciepłej wody.