piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Sos migdałowo-kokosowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny sos na zimno i na ciepło

Sos migdałowo-kokosowy

Składniki:

Sos migdałowo-kokosowy

 

  • 1,5 szklanki płatków migdałów
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 3 stołowe łyżki mleka skondensowanego

 

 

Sposób przygotowania:

Sos migdałowo-kokosowy
Płatki migdałów dla bardziej wyrazistego smaku prażymy przez około 2 minuty na szerokiej suchej patelni.Po uprażeniu miksujemy razem z 1/2 szklanki mleka kokosowego i 2 stołowymi łyżkami mleka skondensowanego.Po zmiksowaniu aby sos miał gładka konsystencje przecieramy go przez sito Przygotowanym sosem możemy polać budyń,który z takim sosem smakuje wyśmienicie.