rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Sos pieczeniowy ciemny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos do pieczeni,zrazów i innych mięs

Sos pieczeniowy ciemny

Składniki:

Sos pieczeniowy ciemny

 

  • 1 kostka bulionowa pieczeniowa(może być też płyn z duszenia zrazów lub pieczeni)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 0,5l wody
  • łyżka mąki
  • 100ml wody

Sposób przygotowania:

Sos pieczeniowy ciemny
0,5l wody zagotować i rozpuścić w niej kostkę rosołową drobiową (może być też płyn z duszenia zrazów lub pieczeni)i dodać sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby doprawić do smaku. Aby zagęścić sos wymieszać mąkę w 100ml zimnej wody i rozprowadzić w gotującym się sosie.

Tagi:

sosy