Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos pieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać do wieprzowiny i dziczyzny.

Sos pieprzowy

Składniki:

Sos pieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieprzowy
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Orzechy bardzo drobno posiekać. W rondelku rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę. Dodać mąkę i smażyć na złoty kolor. Podlać rosołem wymieszanym z winem. Ciągle mieszając, zagotować. Dusić na małym ogniu ok. 5 min. Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Dodać orzechy i pieprz. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i przyprawą maggi.

Tagi:

przyprawy