Sposób przygotowania:
Sos śmietanowo - pieprzowy / do kotleta schabowego
► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić młotkiem do mięsa. Jajka rozbić i roztrzepać razem z przyprawami, kotlety obtoczyć w jajku i w bułce tartej ( nadmiar bułki tartej delikatnie strzepać ). Na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu usmażyć kotlety na złoty kolor z obu stron.
► SOS ŚMIETANOWO - PIEPRZOWY : na patelnię do tłuszczu po smażeniu mięsa wlać odrobinę wina i lekko zagotować, aby poluzować aromatyczne przywarki na dnie patelni. Następnie wlać śmietanę, dodać musztardę, doprawić do smaku papryką, solą pieprzem i pozwolić płynowi trochę odparować. Na koniec wmieszać marynowane ziarna pieprzu i krótko zagotować.
► Sosem śmietanowo - pieprzowym polać kotlet schabowy i ciepłe podawać.
► SOS ŚMIETANOWO - PIEPRZOWY : na patelnię do tłuszczu po smażeniu mięsa wlać odrobinę wina i lekko zagotować, aby poluzować aromatyczne przywarki na dnie patelni. Następnie wlać śmietanę, dodać musztardę, doprawić do smaku papryką, solą pieprzem i pozwolić płynowi trochę odparować. Na koniec wmieszać marynowane ziarna pieprzu i krótko zagotować.
► Sosem śmietanowo - pieprzowym polać kotlet schabowy i ciepłe podawać.