Sposób przygotowania:
Sos polski
Jajka obrać i delikatnie wyciągnąć żółtka. Cebulę obrać i drobno pokroić. Szczypiorek i natkę umyć i poszatkować.
Żółtka utrzeć z sokiem z cytryn. Następnie dodać śmietanę, starty chrzan, szczypiorek, natkę i posiekaną cebulę. Bialka z jajek pokroić w kosteczkę i dodać do całości.
Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić cukrem pudrem, solą i pieprzem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Żółtka utrzeć z sokiem z cytryn. Następnie dodać śmietanę, starty chrzan, szczypiorek, natkę i posiekaną cebulę. Bialka z jajek pokroić w kosteczkę i dodać do całości.
Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić cukrem pudrem, solą i pieprzem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.