eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos pomidorowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sosik pomidorowy,jako dodatek do gołąbków i kotletów.

Sos pomidorowy Eli

Składniki:

Sos pomidorowy Eli

 

  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 słoik koncentratu pomidorowwgo(ja dałam Pudliszki)
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • kucharek,sól ,maggi,ostra papryka w proszku do smaku
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • olej

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy Eli
Posiekana cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przesmażyć na oleju,wlać 1.5 litra wody i zagotować.Dodać koncentrat pomidorowy(ilość według gustu),papryki w proszku,kucharka,sól i chwilę pogotować.Mąkę(ilość w zależności jaki gęsty ma być sos)rozprowadzić wodą,wlać do sosu,pogotować i przetrzeć przez sito.Smacznego!

Tagi:

sosy