dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sos pomidorowy z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy w przygotowaniu, smaczny sos.

Sos pomidorowy z tofu

Składniki:

Sos pomidorowy z tofu

 

  • 2 cebule
  • 1 opakowanie tofu naturalnego
  • 600 ml passaty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • szczypta cukru
  • 100ml oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z tofu
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno!), dodać posiekaną cebule i zeszklić. Tofu odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Oprószyć przyprawami ( sola, pieprzem, słodka papryką, oregano) i chwile podsmażyć. Dodać sos pomidorowy, szczyptę cukru i przeciśnięty ząbek czosnku. Gotować wszystko ok 10 min. Sprawdzić smak, ew doprawić.

Tagi:

tofu ser