kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Sos pomidorrowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos pomidorowy do kiszonej/kwaszonej kapusty lub do pierogów

Sos pomidorrowy

Składniki:

Sos pomidorrowy

 

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorrowego

Sposób przygotowania:

Sos pomidorrowy
W misce połącz dokładnie olej ( cały ) z octem. Dodajemy do tego cukier, sól i mieszamy do tąd aż cukier i sól rozpuszczą się. Gdy składniki połączą się dodajemy stopniowo koncentrat.
Mieszamy do uzyskania jednolitego sosu.
Dla urozmaicenia możemy dodać szczyptę tartego imbiru.
Smacznego