msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kto się nie boi łączyć smaku owoców z mięsem ten się nie zawiedzie.

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

Składniki:

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.

 

  • ok.20 sztuk wiśni
  • 4 garście czerwonych porzeczek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 czubata łyżka cukru
  • pieprz czarny świeżo zmielony-sporo

 

 

Sposób przygotowania:

Sos porzeczkowo-wiśniowy do mięs.
Wiśnie i porzeczki wypłukać.Wiśnie wydrylować.Włożyć owoce do rondelka, podlać olejem i poddusić.Wlać ocet balsamiczny, wsypać cukier i zmielić pieprz czarny.Dusić, aż owoce zaczną się rozpadać a sos zacznie gęstnieć.Można dosłodzić. Sos świetnie smakuje z pieczonym,grillowanym gotowanym drobiem lub wędlinami.