gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sos serowo - porowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowany sos serowo - porowy podaję jako dodatek do różnych warzyw lub mięs. Polecam, jest łatwy w przygotowaniu.

Sos serowo - porowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos serowo - porowy

 

  • 1/2 pora
  • 1 serek topiony (100 gram)
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1/2 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Sos serowo - porowy
Por płuczemy i drobno kroimy, po czym przekładamy do mniejszego garnka, wlewamy wodę, i dodajemy pól kostki rosołowej. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodajemy serek topiony, który dzielimy na mniejsze kawałki. Całość gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż serek się rozpuści i powstanie sos.
Sos serowo - porowy
Por płuczemy i drobno kroimy, po czym przekładamy do mniejszego garnka.
Sos serowo - porowy
Do podgotowanego pora dodajemy serek topiony, który dzielimy na mniejsze kawałki.

Tagi:

pory