Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki ze śliwką w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na Twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki ze śliwką w sosie serowym

Składniki:

Roladki ze śliwką w sosie serowym

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze śliwką w sosie serowym

I

Roladki ze śliwką w sosie serowym
Przygotowanie mięsa, kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy, smarujemy musztarda, ukłdamy boczek oraz śliwki, zwijamy w roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą, pieprzem, każdy kawałek mięsa smaruję cienko musztardą, układam połowę plasterka boczku i po trzy śliwki suszone. Mięso zwijam w roladki i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu

II

Roladki ze śliwką w sosie serowym
Przygotowanie sosu, masło rozpuszczamy i łączymy ze smietaną, serem oraz przyprawami.

2. Masło rozpuszczam w rondelku, wlewam śmietanę, dodaję żółty ser, starty na tarce o dużych oczkach, doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką oraz gałką muszkatołową. Gotuję do chwili rozpuszczenia się żółtego sera.
3. Sosem polewam roladki, podaję z ziemniakami.

III

4. Gotowe.
5. Smacznego