Sposób przygotowania:
Sos szczypiorkowo-cytrynowy
Cytrynę sparzyć, osuszyć. Skórkę zeskrobać specjalnym nożykiem lub cienko obrać i pokroić w paseczki. Śmietanę zagotować ze skórką cytryny i ziarenkami pieprzu. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut.
Rosół podgrzać, dodać okrojone ze skórki i pokrojone w kostkę tosty, a następnie połączyć ze śmietaną i chwilę gotować.
Szczypiorek i natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i dodać do sosu.Doprawić do smaku solą i chrzanem, po czym lekko podgrzać.
Rosół podgrzać, dodać okrojone ze skórki i pokrojone w kostkę tosty, a następnie połączyć ze śmietaną i chwilę gotować.
Szczypiorek i natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i dodać do sosu.Doprawić do smaku solą i chrzanem, po czym lekko podgrzać.