eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

sos szczypiorkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos idealny do kasz.

sos szczypiorkowy

Składniki:

sos szczypiorkowy

 

  • szczypiorek
  • pieprz, sól
  • ok. 5 łyżek śmietany do zabielenia
  • 3 łyżki mąki
  • 1 kostka rosołowa
  • pół kubka wody
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

sos szczypiorkowy
Czosnek i szczypiorek drobniutko siekamy. W garnku rozpuszczamy kostkę rosołową z wodą i gotujemy. Dodajemy do bulionu mąki, pieprzu i soli. Szczypiorek i czosnek dodajemy do sosu i gotujemy jeszcze przez około 10 minut. Zaprawiamy śmietanka. Podajemy z kaszą lub ryżem.
Smacznego!!!