Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Sos szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sos szpinakowy. Szpinak przebrać i opłukać. Rzeżuchę i szpinak wrzucić na wrzątek i gotować

Sos szpinakowy

Składniki:

Sos szpinakowy

 

  • szklanka majonezu
  • 5 dag szpinaku
  • 4 łyżki rzeżuchy
  • pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • łyżka estragonu

 

Sposób przygotowania:

Sos szpinakowy
Szpinak przebrać i opłukać. Rzeżuchę i szpinak wrzucić na wrzątek i gotować około 5 minut. Osaczyć, a następnie przetrzeć przez gęste sito. Wystudzony przecier wymieszać z gęstym majonezem. Dodać posiekane: koperek, natkę pietruszki, szczypiorek i estragon. Wymieszać

Tagi:

szpinak