kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Sos tatarski podany z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki sos tatarski na przyjście niezapowiedzianych gości

Sos tatarski podany z jajkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos tatarski podany z jajkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski podany z jajkami
Na samym początku do garnka z osoloną wodą wstawiamy 10 jajek i gotujemy na twardo. W międzyczasie odsączamy od zalewy słoik pieczarek marynowanych oraz ogórków konserwowych. Wszystkie składniki mielimy w maszynce do mielenia na średnich oczkach. Następnie obieramy ugotowane jajka ze skorupki i połowę z nich również mielimy w maszynce. Pozostałe 5 kroimy na ćwiartki i zostawiamy na talerzyku. Wszystkie pozostałe składniki łączymy, zalewamy jogurtami naturalnymi i dodajemy 2 łyżki majonezu. Całość dokładnie mieszkamy przyprawiamy pieprzem i solą. Na dnie miski (salaterki) układamy ćwiartki jajek i zalewamy gotowym sosem tatarskim. Smacznego!!
Sos tatarski podany z jajkami
Wszystkie składniki do przygotowania sosu tatrskiego
Sos tatarski podany z jajkami
Zmielone w maszynce pieczarki i ogórki konserwowe
Sos tatarski podany z jajkami
Zmielone jajka dodane do pozostałych zmielonych składników
Sos tatarski podany z jajkami
Wszystkie zmielone zkładniki zalane jogurtem naturalnym z dwoma łyżkami majonezu z przyprawami