mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos węgierski.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny, pomidorowy sos z kukurydzą, bardzo aromatyczny

Sos węgierski.

Składniki:

Sos węgierski.

 

Sposób przygotowania:

Sos węgierski.
Pomidory myję, polewam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w niewielką kostkę. Papryki myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w paseczki. Cebule obieram i kroję w cienkie piórka. Następnie posiekaną cebulę podsmażam na rozgrzanym oleju w rondlu, dodaję paseczki papryki. Duszę całość aż zmięknie papryka, wtedy dodaję pokrojone pomidory. Na koniec doprawiam do smaku słodką papryką, pieprzem i cukrem. Sos podaję na gorąco z ugotowanym makaronem i ryżem.