agatal

agatal

Kuchcik
[Przepisów: 4]

sos z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pokrojone warzywa mieszamy z sosem pomidorowym , podajemy z makaronem.

sos z bakłażana

Składniki:

sos z bakłażana

 

  • bakłażan cukinia pomidor cebula olej sól pieprz

Sposób przygotowania:

sos z bakłażana
pokroić warzywa w kostkę(taką 1 na 1 cm) wrzucić na patelnie pokrojony bakłażan i cukinie z małą ilością oleju i troszkę wody,przykryć i zostawić na małym ogniu na ok 10 min. Cebulę pokroić i zeszklić , dodać obranego i pokrojonego pomidora. jak warzywa będą wystarczająco miękkie dodać sos pomidorowy i przyprawić do smaku. Podawać z makaronem.
Smacznego
P.S.
jeśli bakłażan i cukinia ma pestki najlepiej wykroić .