paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

sos z chrzanu i jagód

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zaskakujące połączenie zaskakuje smakiem

sos z chrzanu i jagód

Składniki:

sos z chrzanu i jagód

 

  • 5 dag korzeni chrzanu
  • 20 dag dżemu z jagód
  • 3 łyżki wina czerwonego wytrawnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

sos z chrzanu i jagód
Chrzan dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Następnie polewamy go odrobiną wrzącej wody. Kolejnym krokiem jest połączenie go z dżemem jagodowym. Całość mieszamy dokładnie i dodajemy wino, doprawiamy cukrem i solą do smaku i ponownie mieszamy. Gotowy sos na o 2 godziny ląduje przed podaniem do lodówki.