Sposób przygotowania:
Chrzan tarty domowy
Korzeń chrzanu dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Dokładnie obieramy ze skórki. Kroimy na małe kawałki.
Przy otwartym oknie trzemy go na drobnych oczkach tarki lub miksujemy np. Thermomixsem.
Utarty chrzan łączymy z gorącą wodą, sokiem wyciśniętym z obranych cytryn. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy dokładnie. Przekładamy do małych wyparzonych słoiczków i szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.
Przy otwartym oknie trzemy go na drobnych oczkach tarki lub miksujemy np. Thermomixsem.
Utarty chrzan łączymy z gorącą wodą, sokiem wyciśniętym z obranych cytryn. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy dokładnie. Przekładamy do małych wyparzonych słoiczków i szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.