Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Roladki z mięsa mielonego, chrzanu i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i startych ziemniaków. Roladki w własnym sosie.

Roladki z mięsa mielonego, chrzanu i ziemniaków

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego, chrzanu i ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego, chrzanu i ziemniaków

ETAP 1:

Roladki z chrzanem i ziemniakami

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy chrzan, śmietanę i starte na tarce o drobnych oczkach, odciśnięte z ziemniaki.

ETAP 2:

Roladki z chrzanem i ziemniakami

2. Mięso dokładnie mieszamy, robimy roladki, w środek wkładamy ogórki kiszone drobno pokrojone. Roladki obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.

3. Sos ze smażenia roladek zagęszczamy mąką. Roladki układamy w naczyniu i polewamy sosem.

ETAP 3:

4. Danie gotowe.

5. Smacznego.