Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Sos z głogu do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

bardzo dobry do mięsa!!!!!!

Sos z głogu do mięsa

Składniki:

Sos z głogu do mięsa

 

 

Sposób przygotowania:

Sos z głogu do mięsa
Świeże owoce głogu oczyścić z ziaren i włosków, opłukać, zalać zimną wodą i gotować, aż będą miękkie. Ugotowane i przestudzone owoce głogu przetrzeć przez sito. Sporządzić zasmażkę z masła i margaryny i mąki, rozprowadzić ją rosołem, dodać zmiażdżone ziarna jałowca, goździki i kieliszek wina czerwonego oraz listek laurowy, gotować przez kilka minut. Przecedzić i połączyć z przetartym głogiem. Doprawić solą,cukrem, sokiem z cytrynu lub kwaskiem cytrynowym. Sos ten nadaje się do pieczeni wołowej lub pieczeni z dziczyzny.

Tagi:

mięsa danie