jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Sos żurawinowy do deserów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żurawina duszona z jabłkiem na miodzie to wspaniałe dopełnienie deserów.

Sos żurawinowy do deserów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos żurawinowy do deserów

 

 

Sposób przygotowania:

Sos żurawinowy do deserów
Obieramy jabłka, ścieramy w łezkę. Wkładamy jabłka do rondelka, podlewamy sokiem, dodajemy suszoną żurawinę i szczyptę kardamonu. Dusimy na wolnym ogniu mieszając około 10 minut do chwili, aż sok lekko odparuje. Doprawiamy sos miodem do smaku. Przełóż do pucharka, udekoruj listkami mięty.
Sos żurawinowy do deserów
Obieramy jabłka, ścieramy w łezkę. Wkładamy jabłka do rondelka, podlewamy sokiem
Sos żurawinowy do deserów
Dodajemy suszoną żurawinę i szczyptę kardamonu.
Sos żurawinowy do deserów
Etap 3 Dusimy na wolnym ogniu mieszając około 10 minut do chwili, aż sok lekko odparuje. Doprawiamy sos miodem do smaku.