SUPERPRZEPIS

Souverain

  • 3
  • Muzykus
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Souverain

Zmieszać składniki i odstawić na 30 dni. Przez trzy pierwsze dni mocno wstrząsając. Następnie przefiltrować przez bibułę.

Składniki:

Souverain

 

Sposób przygotowania:

Souverain
do dużego (najlepiej szklanego z węższym wlotem) naczynia wlać spirytus mleko i wsypać cukier. Cytryny pokroić w plasterki i dodać do słoja. Laski wanilii rozciąć na połowę; wyjąć za pomocą noża drobne ziarenka i całość razem ze strąkiem włożyć do słoja. Słój lub inne naczynie przykryć przed kurzem i owadami. przez pierwsze trzy dni potrząsać słojem dość intensywnie, żeby rozmieszać składniki, tyle razy dziennie na ile mamy ochotę (jak najczęściej). Po trzech dniach postawić naczynie w spokoju na 28 dni. Po tym czasie przefiltrować całość przez bibułę. Będzie to klarowny jasny souverain. Słodka pychota na każde święta i nie tylko.