Sposób przygotowania:
Krokiety z pasztetem z królika
Ciasto naleśnikowe:
Miksujemy składniki na ciasto i pozostawiamy chwilę aby mąka napęczniała. Smażymy na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
Mięso z królika wraz z włoszczyzną gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny. Następnie odcedzamy (wywar możemy użyć jako rosół do innych dań). Mięso oddzielamy od kości i mielimy bardzo drobno. Możemy przyprawić solą i pieprzem.
Na naleśnik nakładamy spora łyżkę farszu i zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki do środka a następnie w około.
Na talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim zawiniętego krokieta, nastepnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.
Miksujemy składniki na ciasto i pozostawiamy chwilę aby mąka napęczniała. Smażymy na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
Mięso z królika wraz z włoszczyzną gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny. Następnie odcedzamy (wywar możemy użyć jako rosół do innych dań). Mięso oddzielamy od kości i mielimy bardzo drobno. Możemy przyprawić solą i pieprzem.
Na naleśnik nakładamy spora łyżkę farszu i zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki do środka a następnie w około.
Na talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim zawiniętego krokieta, nastepnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.