Sposób przygotowania:
Spagetti Eli z kurczakiem i pomidorkamiprzygotowanie mięsa
Piersi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić w słupki.
przygotowanie mięsa
Olej wlać do miseczki,dodać sos sojowy, przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, paprykę słodką, chili i wymieszać. Marynatą zalać kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki na 4 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki. Głęboką patelnię rozgrzać,wyłożyć kurczaka z marynatą i usmażyć. Gotowego kurczaka wyjąć łyżką cedzakową i zabezpieczyć przed wystygnięciem.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie pomidorków
Z pomidorków usunąć szypułki. Pomidorki umyć i przekroić na połówki.
przygotowanie brokułów
Zagotować wodę,dodać sól i cukier. Do wrzątku włożyć różyczki kalafiora i gotować około 5 minut. Brokuły wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do zimnej wody na 10 minut i odsączyć.
przygotowanie dania
Do tłuszczu pozostałego po smażeniu mięsa dodać cebulę,czosnek i przesmażyć.
przygotowanie dania
Do przesmażonej cebuli dodać pomidorki koktajlowe i chwilę smażyć.
przygotowanie dania
Do pomidorków z cebulą dodać brokuły, kurczaka i razem jeszcze chwilę smażyć. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Do makaronu dodać kurczaka z dodatkami i wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze i od razu podawać. Smacznego!