Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese z mielona łopatką
Łopatkę mielimy na grubych oczkach. Następnie na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju podsmażamy nasze mięso. Doprawiamy vegetą i pieprzem. Do naczynia wsypujemy saszetkę sosu bolognese i 250 ml wody i rozrabiamy, następnie dodajemy wody i przecieru pomidorowego.
Sos mieszamy z naszym mięsem, dodajemy zioła prowansalskie, bazylię suszoną raz suszone oregano. Gotujemy makaron do spaghetti w posolonej wodzie.
Podajemy ze startym parmezanem. Dla ułatwienia: jemy widelcem nawijając makaron na łyżkę :)
Sos mieszamy z naszym mięsem, dodajemy zioła prowansalskie, bazylię suszoną raz suszone oregano. Gotujemy makaron do spaghetti w posolonej wodzie.
Podajemy ze startym parmezanem. Dla ułatwienia: jemy widelcem nawijając makaron na łyżkę :)
Magdalena88
Marika-
niezły kąsek
daisy16
daisy16
grahamka