Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem mielonym
Kroimy cebulę w drobną kostkę, wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy zmielone w maszynce mięso i podsmażamy je przez kilka minut. Podlewamy wodą, dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pomidory z puszki. Dusimy na małym ogniu kilka minut.
Wrzucamy pokrojony na kawałki ser pleśniowy i dusimy, aż się rozpuści. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Przyprawiamy do smaku.
Nadziewamy farszem rurki cannelloni, układamy w naczyniu żaroodpornym. Resztę farszu wykładamy na wierzch.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmujemy danie, posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 minut.
Wrzucamy pokrojony na kawałki ser pleśniowy i dusimy, aż się rozpuści. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Przyprawiamy do smaku.
Nadziewamy farszem rurki cannelloni, układamy w naczyniu żaroodpornym. Resztę farszu wykładamy na wierzch.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmujemy danie, posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 minut.