Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1040]

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smak szpinaku bardzo dobrze komponuje się z łososiem, suszonymi pomidorami i sosem na bazie śmietany.

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Gdy się zagotuje wrzucamy makaron i gotujemy al dente, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.

Rozpuszczamy na patelni masło, wrzucamy rozmrożony szpinak i smażymy go na małym ogniu przez około 10 minut.

Przyprawiamy do smaku. Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory oraz pokrojonego na kawałki łososia i zeszkloną cebulkę. Mieszamy i smażymy przez chwilę. Wlewamy śmietanę, przyprawiamy gałką muszkatołową i dusimy kilka minut.

Następnie dodajemy makaron, mieszamy. Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.  
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem
Rozmrożony wcześniej szpinak wrzucamy na roztopione masło
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem
Dodajemy pokrojonego łososia i suszone pomidory
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem
Wlewamy śmietanę i dusimy przez kilka minut
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem
Dodajemy makaron, mieszamy i nakładamy na talerze

Tagi:

danie