Sposób przygotowania:
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Gdy się zagotuje wrzucamy makaron i gotujemy al dente, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Rozpuszczamy na patelni masło, wrzucamy rozmrożony szpinak i smażymy go na małym ogniu przez około 10 minut.
Przyprawiamy do smaku. Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory oraz pokrojonego na kawałki łososia i zeszkloną cebulkę. Mieszamy i smażymy przez chwilę. Wlewamy śmietanę, przyprawiamy gałką muszkatołową i dusimy kilka minut.
Następnie dodajemy makaron, mieszamy. Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.
Rozpuszczamy na patelni masło, wrzucamy rozmrożony szpinak i smażymy go na małym ogniu przez około 10 minut.
Przyprawiamy do smaku. Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory oraz pokrojonego na kawałki łososia i zeszkloną cebulkę. Mieszamy i smażymy przez chwilę. Wlewamy śmietanę, przyprawiamy gałką muszkatołową i dusimy kilka minut.
Następnie dodajemy makaron, mieszamy. Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.