Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem z woka
Mięso kroję w paski. Do mięsa dodaję ok 2 łyżki sosu solowego ciemnego, łyżkę przyprawy do gyrosa i 1/2 łyżki pieprzu. Całość dokładnie mieszam ze sobą i wkładam do lodówki na ok 20 min. Międzyczasie przygotowuję warzywa. Wszystkie warzywa kroję w supki.
Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam na ok 3 min, aż makaron będzie miękki. Użyłam specjalnego makaronu do woka.
Do rozgrzanego woka wlewa 1 łyżkę oleju rzepakowego i wrzucam mięso. Smaże następnie dodaję warzywa oraz pędy fasoli. Mieszam i smażę ok 3-4 min, aż warzywa bęsą miękkie. Kolejno dodaję makaron i mieszam i znów smażę ok 2-3, min cały czas mieszając. Dodaję słoik z sosem słodko kwaśnym.
Wszystko mieszam dokładnie. Podaję makaron na gorąco.
Smacznego.
Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam na ok 3 min, aż makaron będzie miękki. Użyłam specjalnego makaronu do woka.
Do rozgrzanego woka wlewa 1 łyżkę oleju rzepakowego i wrzucam mięso. Smaże następnie dodaję warzywa oraz pędy fasoli. Mieszam i smażę ok 3-4 min, aż warzywa bęsą miękkie. Kolejno dodaję makaron i mieszam i znów smażę ok 2-3, min cały czas mieszając. Dodaję słoik z sosem słodko kwaśnym.
Wszystko mieszam dokładnie. Podaję makaron na gorąco.
Smacznego.