Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kotleciki z makreli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne kotleciki z wędzonej makreli i ziemniaków, proste w wykonaniu. Najlepiej podawać je z sosem pieczarkowym.

Kotleciki z makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z makreli

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z makreli
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy, tłuczemy i przekładamy do miski. Dodajemy dokładnie obraną z ości makrelę. Wbijamy do miski jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy składniki. Przyprawiamy pieprzem, solą i gałką. Formujemy okrągłe kotleciki, lekko spłaszczamy. Kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano.
Kotleciki z makreli
Ziemniaki gotujemy do miękkości i tłuczemy
Kotleciki z makreli
Dodajemy jajko oraz posiekaną natkę pietruszki
Kotleciki z makreli
Mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy
Kotleciki z makreli
Kładziemy kotleciki na rozgrzany tłuszcz

Tagi:

ryba obiad danie