Sposób przygotowania:
Spaghetti Carbonara wg Beaty
Wstawiamy wodę na makaron Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju Na patelnie z boczkiem wylewamy 200 ml śmietanki, posypujemy rozmarynem, przeciskamy czosnek i doprawiamy solą i pieprzem (ostrożnie z solą bo wędzony boczek może być mocno słony). Całość podgrzewamy na wolniuteńkim ogniu co chwilkę mieszając. Do wrzącej, osolonej wody wkładamy makaron i gotujemy al dente, odcedzamy ale nie przelewamy zimną wodą! Do pozostałej śmietanki dodajemy żółtka i mieszamy, następnie wylewamy na patelnię, całość mieszamy i mocno podgrzewamy, cały czas mieszając nie doprowadzamy do wrzenia gdyż sosik mógłby nam się zważyć. Do gotowego sosu wrzucamy gorący makron i dokładnie mieszamy Smacznego :) Jeśli zostanie nam trochę niedojedzonego spaghetti, polecam podgrzewać na patelni podlewając przegotowaną wodą, wtedy sosik się nie zeschnie na makaronie :)