KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Spaghetti Italiano pomodore.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie, smaczne i ten smak świeżej bazylii.

Spaghetti Italiano pomodore.

Składniki:

Spaghetti Italiano pomodore.

 

  • duży dojrzały pomidor,
  • 2 ząbki czosnku,
  • mały pęczek bazylii,
  • mała szalotka,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 2 łyżki wiórków parmezanu,
  • spaghetti na 1 porcję

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Italiano pomodore.
Makaron gotujemy al dente, uwaga aby nie rozgotować, podczas gotowania do wody dobrze jest dodać łyżkę oliwy, makaron się nie poskleja. Sos pomidorowy: pomidora obieramy ze skórki i kroimy wraz z pozostałymi składnikami w drobną kostkę. Patelnie rozgrzewamy skrapiamy oliwą i wszystko smażymy tak aby odparować powstały płyn z pomidora, doprawiamy przyprawami dodajemy makaron, mieszamy posypujemy bazylią i danie gotowe. SMACZNEGO.