mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Spaghetti jajeczno-cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne spaghetti- wyjątkowy smak.

Spaghetti jajeczno-cytrynowe

Składniki:

Spaghetti jajeczno-cytrynowe

 

  • 3 żółtka
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • łyżka soku z cytryny
  • 80 dag parmezanu
  • skórka z 1/2 cytryny
  • łyżka masła
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 500 g makaronu spaghetti
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Spaghetti jajeczno-cytrynowe
Na początku żółtka dokładnie ucieramy z kwaśną śmietaną. Następnie dodajemy parmezan, sok z cytryny, skórkę otartą z połowy cytryny oraz masło. Doprawiam do smaku pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy. Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu łączymy go z masą jajeczno-cytrynową. Na koniec dla dekoracji posypujemy natką pietruszki.

Tagi:

makaron