Sposób przygotowania:
Spaghetti mięsne z cukinią
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie aby był aldente.
Cebule obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy mięso oraz startą na drobnej tarce marchewkę i podsmażamy aby mięso nie było surowe. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy na patelnie i mieszamy. Całośc dusimy ok 5 minut.
Dodajemy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i dusimy jeszcze kilka minut. Na talerze nakładamy porcje makaronu a na nie sos.
Cebule obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy mięso oraz startą na drobnej tarce marchewkę i podsmażamy aby mięso nie było surowe. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy na patelnie i mieszamy. Całośc dusimy ok 5 minut.
Dodajemy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i dusimy jeszcze kilka minut. Na talerze nakładamy porcje makaronu a na nie sos.