WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1680]

Spaghetti na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spaghetti na zielono to makaron spaghetti podany z pesto z rzeżuchy i słonecznika z serem żółtym wędzonym.

Spaghetti na zielono Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Spaghetti na zielono

 

  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • ok. 150g makaronu spaghetti
  • kawałek żółtego sera wędzonego

Sposób przygotowania:

Spaghetti na zielono

ETAP 1:

Posiekaną rzeżuchę przełożyć do miseczki. Dodać ziarno słonecznika oraz olej. Przyprawić sola i pieprzem. Wszystko zblendować blenderem na jednolitą konsystencję. Odstawić.

Makaron spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i pozostawić w garnku. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Posypać nim makaron. Dodać przygotowane pesto.

Dobrze wszystko razem wymieszać i wyłożyć na talerz. Podawać na gorąco. Można dodatkowo posypać jeszcze serem lub posiekaną rzeżuchą.

Spaghetti na zielono
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszany w garnku z pesto
Spaghetti na zielono
Pesto i starty ser dodane do ugotowanego makaronu
Spaghetti na zielono
Rzeżucha słonecznik olej i przyprawy zmiksowane na pesto
Spaghetti na zielono
Słonecznik i przyprawy dodane do rzeżuchy
Spaghetti na zielono
Posiekana rzeżucha umieszczona w naczyniu