Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1267]

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna pierś z kurczaka, słodki ananas, a do tego boczek, który sprawia, że mięso zyskuje na soczystości.

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem

Składniki:

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem

ETAP 1:

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem
Piersi z kurczaka oprószamy z obu stron solą i pieprzem

Piersi z kurczaka oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Jeżeli mięso jest grube, rozbijamy je lekko przy pomocy tłuczka.

ETAP 2:

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem
Na każdym filecie układamy pół plastra ananasa

Na każdym filecie układamy pół plastra ananasa (z ananasa wycinamy łyko).

ETAP 3:

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem
Każdą pierś z kurczaka z ananasem owijamy boczkiem

Każdą pierś z kurczaka z ananasem owijamy boczkiem.

ETAP 4:

Piersi z kurczaka z ananasem i boczkiem
Piersi z kurczaka układamy na blasze i pieczemy

Piersi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 st. C przez ok. 35 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.