Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywnym spaghetti
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy ze skórki lub nasion. Jeżeli ziemniaki włączamy do spaghetti, to przyrządzamy je tak, jak marchew. Jeżeli nie, to kroimy w ćwiartki i gotujemy jak zawsze. Z selera zbieramy "żyłki". Cebulę kroimy w piórka, a czosnek rozgniatamy praską. Następnie bierzemy obieraczkę i skrajamy z marchwi, ziemniaków, selera, cukinii i papryki cienkie i dość długie paseczki.
Kurczaka myjemy, osuszamy, i kroimy na kotlety grubości ok 5 mm. Doprawiamy przyprawą. Smażymy na rozgrzanej patelni grilowej.
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy warzywne spaghetti i smażymy około 10 minut, by warzywa były miękkie, a zarazem lekko chrupiące. Ważne jest, żeby je często mieszać, bo się spalą i nie będą apetyczne. Można je leciutko posolić.
Nakładać na talerz. Smacznego :)
Kurczaka myjemy, osuszamy, i kroimy na kotlety grubości ok 5 mm. Doprawiamy przyprawą. Smażymy na rozgrzanej patelni grilowej.
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy warzywne spaghetti i smażymy około 10 minut, by warzywa były miękkie, a zarazem lekko chrupiące. Ważne jest, żeby je często mieszać, bo się spalą i nie będą apetyczne. Można je leciutko posolić.
Nakładać na talerz. Smacznego :)