Sposób przygotowania:
Szynka z marynaty musztardowo - paprykowejETAP 1:
Szybkę ułożyć na desce. Plastry przyprawić solą i pieprzem. Do miseczki włożyć musztardę. Dolać olej. Przecisnąć przez praskę obrane ząbki czosnku. Dodać roztarte zioła prowansalskie, paprykę w proszku i wymieszać. Marynatą posmarować mięso i ułożyć je jeden plaster na drugim w misce. Przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Patelnię rozgrzać i wyłożyć zamarynowane mięso razem z marynatą. Obsmażyć z obu stron. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do obsmażonego mięsa. Patelnię przykryć i dusić mięso do miękkości, przewracając je co jakiś czas na drugą stronę i mieszając cebulę. Można podlać odrobiną wody lub bulionu żeby się nie przypalało.
Miękkie mięso wyłożyć na talerz i podać z ulubionymi dodatkami.