Sposób przygotowania:
Warzywne spaghetti z pęczakiem
Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i wrzucamy brokuła, gotujemy przez dwie minuty, odcedzamy.
Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego, dodajemy spaghetti z marchewki, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut, do miękkości marchewki, odkładamy na talerz.
Spaghetti z buraka podsmażamy w ten sam sposób co spaghetti z marchewki.
Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Do cukinii dodajemy ugotowanego brokuła, kaszę pęczak, fasolę oraz spaghetti z marchwi i buraka.
Wszystko razem chwilę podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i wrzucamy brokuła, gotujemy przez dwie minuty, odcedzamy.
Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego, dodajemy spaghetti z marchewki, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut, do miękkości marchewki, odkładamy na talerz.
Spaghetti z buraka podsmażamy w ten sam sposób co spaghetti z marchewki.
Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Do cukinii dodajemy ugotowanego brokuła, kaszę pęczak, fasolę oraz spaghetti z marchwi i buraka.
Wszystko razem chwilę podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.