Sposób przygotowania:
Spaghetti po bolońsku z fixem
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso wieprzowe opłucz wodą, osusz. dwie cebule obierz i pokrój na drobną kosteczkę. Na patelnię wlej odrobinę oleju, dodaj mięso wieprzowe. Wymieszaj i gotuj na średnim ogniu. Po 2-3 minutach dodaj dwie pokrojone cebule. Duś na małym ogniu przez ok 5 min. Po tym czasie dodaj fix knorr. Dodaj 1/2 szklanki wody i duś przez ok 10 minut. Pozostałą cebulę pokrój i dodaj w tym momencie. Duś przez 5 minut. Sos gotowy. Makaron nałóż na talerze i polej sosem. Możesz dodać bazylię.
Babciagramolka
1)- mięso wieprzowe to cały kawałek czy mielone ?
2)- jesli cały kawałek to z której części ( karkówka, golonka, zeberka, szynka, schab )?
3)- jeśli cały kawałek to chyba trzeba zmielić
4) jeśli jest to mieso mielone to jak sie myje mieso mielone ? - przecież nasiąknie wodą i zamiast się smażyć to będzie się dusić w wodzie którą nasiąknie
Przepraszam ale to jest normalny ,, gotowiec" - wg przepisu z Fixu
zewa
cyt. " Po 2-3 minutach dodaj dwie pokrojone cebule. " i zaraz znowu mowa o cebuli cyt. " Pozostałą cebulę pokrój i dodaj w tym momencie "
Po co dodawać dwa razy cebulę do tego sosu ?