p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Spaghetti podwójnie pomidorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spaghetti w moim domu nikt nie odmówi.

Spaghetti podwójnie pomidorowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti podwójnie pomidorowe

 

  • 0/5 kg mięsa mielonego,
  • 1 szt cebula,
  • 100 ml koncentratu pomidorowego,
  • 100 ml keczupu pikantnego Pudliszki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • do smaku sól, pieprz kolorowy, bazylia suszona,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 ząbek czosnku
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania:

Spaghetti podwójnie pomidorowe
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy ją i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy zmielone mięso z łopatki i rumienimy, doprawiamy do smaku solą i kolorowym pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup pikantny Pudliszki, wszystko przesmażamy, dodajemy cukier dla zrównoważenia smaku, doprawiamy suszoną bazylią. Podlewamy 150 ml wrzącej wody i dusimy do odparowania wody. W międzyczasie gotujemy makaron spaghetti z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy natką pietruszki i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Spaghetti podwójnie pomidorowe
Podlewamy 150 ml wrzącej wody i dusimy do odparowania wody

Tagi:

mięso