Sposób przygotowania:
Spaghetti śródziemnomorskie
- Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
- Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmażamy delikatnie czosnek, gdy kuchnia wypełni się aromatem czosnkowym, dodajemy cukinię i paprykę, mieszamy i dusimy do momentu, aż będą al dente.
- Gotujemy makaron według wskazań na opakowaniu i przykrywamy, by pozostał gorący.
- Gdy warzywa są już al dente, dodajemy krojone pomidory, oregano, paprykę, fit up oraz sól i pieprz, mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu nie dłużej niż kwadrans.
- Makaron dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy, podajemy natychmiast z grana padano.
- Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmażamy delikatnie czosnek, gdy kuchnia wypełni się aromatem czosnkowym, dodajemy cukinię i paprykę, mieszamy i dusimy do momentu, aż będą al dente.
- Gotujemy makaron według wskazań na opakowaniu i przykrywamy, by pozostał gorący.
- Gdy warzywa są już al dente, dodajemy krojone pomidory, oregano, paprykę, fit up oraz sól i pieprz, mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu nie dłużej niż kwadrans.
- Makaron dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy, podajemy natychmiast z grana padano.
333zula
bernika