LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Spaghetti studenta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Super smaczny, szybki i tani obiad.

Spaghetti studenta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti studenta

 

  • makaron spaghetti 25 dag
  • konserwa mięsna (np. Tyrolska 300 g) 1
  • cebula 1
  • pomidory w puszce krojone 1
  • olej
  • oregano
  • ser żółty ok. 10 dag
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti studenta
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Konserwę rozdrobnić, dodać do cebuli, przesmażyć. Dodać pomidory z puszki wraz z sosem, przyprawić oregano. Zagotować. Jeśli trzeba dosolić do smaku. Makaron ugotować (al dente) w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzić, zahartować. Wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać startym serem.
Spaghetti studenta
Wrzucenie makaronu spaghetti do wrzątku.
Spaghetti studenta
Dodanie konserwy mięsnej do smażonej cebuli.
Spaghetti studenta
Dodanie pomidorów do smażonej ceuli z konserwą.
Spaghetti studenta
Starkowanie żółtego sera na drobnej tarce do spaghetti.

Tagi:

makaron sery ser