yecha

yecha

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Spaghetti z pesto z bobu i rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Piękne zielone kolory, bogactwo smaków, nastraja pozytywnie i świetnie smakuje zawsze i wszędzie.

Spaghetti z pesto z bobu i rukoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z pesto z bobu i rukoli

 

  • Makaron spaghetti Mamma Mia! (1/4 opakowania)

 

 

  • Kilka listków rukoli
  • Kilka płatków parmezanu
  • Kilka owoców bobu
  • Kilka połówek orzecha włoskiego
  • 2 plastry szynki Serrano

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pesto z bobu i rukoli
ETAP 1:Ugotować mrożony bób w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cytryny ok. 7 min. Ostudzić zdjąć łupinę. Rukolę umyć, włożyć do blendera razem z bobem, dodać oliwę, sól, pieprz i orzechy włoskie. ETAP 2: Zmiksować, doprawić cytryną. ETAP 3: Makaron ugotować al dente, odcedzić , zachowując 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu(posłuży do rozwodnienia pesto). Do makaronu dodać pesto i wodę z gotowania makaronu, wymieszać. Wrzucić listki rukoli. Makaron nawijać na widelec i tak ułożyć na talerzu do pasty. Posypać orzechami i płatkami parmezanu. ETAP 4 Na końcu przygotować chips z szynki Serrano (na suchej patelni podpiec szynkę z dwóch stron)i ułożyć na makaronie.
Spaghetti z pesto z bobu i rukoli
Etap 1
Spaghetti z pesto z bobu i rukoli
Etap 2
Spaghetti z pesto z bobu i rukoli
Etap 3
Spaghetti z pesto z bobu i rukoli
Etap 4