Sposób przygotowania:
Spaghetti z pesto z bobu i rukoli
ETAP 1:Ugotować mrożony bób w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cytryny ok. 7 min. Ostudzić zdjąć łupinę. Rukolę umyć, włożyć do blendera razem z bobem, dodać oliwę, sól, pieprz i orzechy włoskie. ETAP 2: Zmiksować, doprawić cytryną. ETAP 3: Makaron ugotować al dente, odcedzić , zachowując 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu(posłuży do rozwodnienia pesto). Do makaronu dodać pesto i wodę z gotowania makaronu, wymieszać. Wrzucić listki rukoli. Makaron nawijać na widelec i tak ułożyć na talerzu do pasty. Posypać orzechami i płatkami parmezanu. ETAP 4 Na końcu przygotować chips z szynki Serrano (na suchej patelni podpiec szynkę z dwóch stron)i ułożyć na makaronie.