Katrina

Katrina

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Spaghetti z warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Potrawa jest alternatywą dla tradycyjnego spaghetti, dzięki czemu w Twojej kuchni nie powieje nudą.

Spaghetti z warzywami

Składniki:

Spaghetti z warzywami

 

  • 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
  • 1 por
  • ½ selera
  • 3 ząbki czosnku
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Pęczek natki pietruszki
  • Pieprz, sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z warzywami

1. Gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu Lubella Pełne ziarno


2. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać.


Na patelni podsmażyć czosnek z warzywami i dodać bulion. Dusić chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron i posiekaną natkę pietruszki.


3. Makaron odcedzamy, mieszamy z sosem. Wykładamy na talerze.


Tagi:

makaron