Sposób przygotowania:
Spękane ciastka czekoladowe
Czekoladę rozpuszczamy z masłem. Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i stopniowo żółtka, miksujemy.
Po woli dodajemy masę czekoladową i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie łączymy.
Masę przykrywamy folią i odstawiamy do zamrażalnika na 2 godzimy lub do lodówki na 4 godziny. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Pieczemy 10-15 minut. Studzimy na kratce. Smacznego ;)
Po woli dodajemy masę czekoladową i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie łączymy.
Masę przykrywamy folią i odstawiamy do zamrażalnika na 2 godzimy lub do lodówki na 4 godziny. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Pieczemy 10-15 minut. Studzimy na kratce. Smacznego ;)